Waarom gluten- en lactosevrij?
Waarom we kiezen voor glutenvrije en lactosevrije taartjes?
Meer en meer mensen worden geconfronteerd met een glutenallergie en/of lactoseintollerantie. Dat deze allergieën de kop op steken is meer dan normaal: sinds decennia gebruiken we immers tarwe en koemelk bijna dagelijks in onze voeding. Logisch dat ons lichaam dan op een bepaald tijdstip aan de alarmbel trekt.
Gluten- en lactosevrij bakken is een andere manier van denken. 'De kers naast de taart' kiest ervoor de traditionele bloem te vervangen door andere volwaardige granen zonder gluten: quinoa, noten, boekweit, rijstmeel, maïsmeel, kokosvezels, tefmeel, kastanjemeel...zijn smaakvolle en kwalitatieve ingrediënten. Rijstdrank, kokosdrank, amandeldrank, kokosolie, sesamolie worden gebruikt ipv koemelk of afgeleiden.
Tarwezetmeel en lactosevrije melk zijn géén optie voor 'De kers naast de taart' evenals de samengestelde bakmixen waar bakkers zo graag gebruik van maken. De kers naast de taart kiest voor eerlijke producten, steeds biologisch! U proeft de kwaliteit!
Weetje: gluten- en lactosevrije voeding is beter voor iedereen. Volwaardige ingrediënten worden makkelijker verteerd. Men heeft minder darmklachten (opgeblazen gevoel, winderigheid,...) meer energie, een betere immuniteit... en het is gewoon lekker!
Over geraffineerde suikers en natuurlijke zoetmiddelen.
Geraffineerde suikers zijn een van de goedkoopste ingrediënten bij de bereiding van pattiserie. Daarom wordt er ook zo gretig gebruik van gemaakt bij de meeste bakkers. De kers naast de taart kiest voor volwaardige producten, de natuurlijke ongeraffineerde suikers! Deze bevatten nog al hun vitaminen en mineralen en zijn zoveel smaakvoller! Stijn gebruikt palmsuiker, honing, mascobadosuiker, rijststroop, agave, ahorn, gedroogde vruchten,... Deze kleuren het smaakpalet van onze verfijnde taarten. Bovendien is suiker niet de hoofdrolspeler in onze taartjes, maar worden ze tot het minimum gereduceerd om zo een ingrediëntenverhaal te brengen en geen suikerverhaal.